triangelsymbol
nr 24

Den Verkliga Julen

Den verkliga julen kan komma till våra hjärtan. Vi kan inse att ännu en gång har den årstid kommit som vi kan höja oss med.  Om vi bestämmer oss för detta kan vi följa samma Väg som våra föregångare – de stora Världsfrälsarna, de stora Frälsarna genom tiderna – för De kommer alla från samma brödraskap, antingen vi kallar dem för Buddha, Jesus eller något annat... Syftet med att Deras ankomst har alltid varit att vi med tiden skulle bli som Dem. De lämnade alltid budskap till oss som skrevs ner och blev kända som de stora religionstiftarnas läror. Jesus, kring vilken de kristna nationerna firar julen, var en som kom från detta brödraskap av fullkomnade människor. Det har funnits många före Honom; det har funnits andra sedan dess; och det kommer ytterligare fler.

Julen är givandets tid men också mottagandet tid. Men, det finns gåvor som inte har med presenter att göra. Det finns gåvor som kommer från hjärtat. Det är gåvor som tjänande, kärlek, broderskap, varje tanke för det goda – gåvor som är till för alla, hur fattiga vi än är. Det är känslan och tanken i våra hjärtan som berör människor och väcker deras hjärtan till ett större klarseende, en skönare känsla, en större och starkare handlingsförmåga, för alla våra hjärtan har sin boning i det Enda Livet; vi hämtar all vår kraft och energi från det Enda Livet. Den Verkliga Julen betyder något för den Verkliga Människan och det gäller hela människonaturen. Låt oss dra nytta av återuppvaknandet av den andliga, mentala och moraliska kraften som kommer vid juletid.

ROBERT CROSBIE

VINTERSOLSTÅNDET

Julen kommer precis vid tiden för vintersolståndet, då dagarna är som kortast och mörkret är som mest rådande på vår del av jorden. Alla Solgudar antas årligen födas vid denna tidpunkt, för efter denna tid skingrar Ljuset mörkret mer och mer för varje dag och Solens kraft börjar åter tillta..

HELENA BLAVATSKY
 


 |  till Teosofiska Speglingar  |  till ULTs hemsida   | 

wpeAF.jpg (3179 bytes)

Copyright © 1998-2014 Stiftelsen Teosofiska Kompaniet Malmö     
Uppdaterad 2014-03-23